Skip to content

Liellopu steika pagatavošana uz pannas

ribeye-steiks

Liellopa steiks cepts uz pannas (Winter edition)

Steika sagatavošana: 

Pirms pagatavošanas izņemiet steiku no ledusskapja 20 minūtes, lai tas paspēj uzsilt līdz istabas temperatūrai. Ja steiks bijis sasaldēts, atkausējiet to visu nakti ledusskapī un izņemtu nosusiniet. 

Cepšana: 

Sildiet pannu uz lielas uguns, tai ir jākļūst karstai, bet tā nedrīkst dūmot.Ieziediet steiku ar eļļu  un pievienojiet garšvielas pēc Jūsu vēlmēm.Mūsu ieteikums ir izmantot tikai jūras sāli un melnos piparus.

Pirms pasniegšanas: 

Pēc cepšanas uz 10 minūtēm istabas temperatūrā atstājiet gaļu nedaudz “atpūsties”, vēlams ietinot follijā. 

 

PIEDEVAS: 

  • Sviestā sautēti sparģeļi, mazās kukurūzas vālītes;
  • Spinātu, tomātu salāti; 
  • Cepti šampinjoni;
  • Kartupeļu purē;
  • Stobra kauls (ideāli pieskan Striploin steikam, piedodot papildus treknumiņu) 

TIPS:

  • Papildus uz pannas var izkausēt sviestu, pievienot rozmarīnu, ķiploku un tad likt cepties steiku. Tas steikam piedos papildus garšas nianses un sulīgumu. 

Cik ilgi jāgatavo steiks...

FILEJAS STEIKA MEDALJONI (6-12min.), ieteicamā pakāpe- vidēji asiņains

DRY AGED RIBEYE (5-8min.),                      ieteicamā pakāpe- vidējs

DRY AGED STRIPLOIN (4-7min.),               ieteicamā pakāpe- vidēji asiņains

DRY AGED  T-BONE STEIKS (10-14min.),ieteicamā pakāpe- vidējs

DRY AGED TOMAHAWK (12-15min.), ieteicamā pakāpe- vidējs