Skip to content

Filejas velingtons kārtainā mīklā

NEPIECIEŠAMS:

·         1,5 kg Kalēju liellopa filejas

·         250g brūnie šampinjoni

·         12 šķēles Prošuto šķiņķa

·         kārtainā bezrauga mīkla (saldēta)

·         50g sviesta

·         3 ē.k olīveļļas

·         sauja sasmalcinātu valriekstu

·         1 t.k rozmarīna

·         100ml sausa baltvīna 

·         1 olas dzeltenums

·         sāls, pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  1. Nogriež liellopa filejai sānus, tā lai paliek formīgs centra gabals (no 1,5 kg filejas, centra gabals sanāk aptuveni 1,2 kg) – no atlikušajiem 300 gramiem filejas var uztaisīt tartaru. (sagriež 0,5×0,5cm gabaliņos, pievieno sāli, piparus, sinepes, savas mīļākās gaļas ēdienu garšvielas, eļļu. Visu samaisa un gatavs!)
  2. Liellopa fileju pārslaka ar eļļu un apber ar sāli, pipariem, rozmarīnu, citām Jūsu iecienītām garšvielām un strauji apcep uz pirms tam uzkarsētas pannas, liek malā atpūsties. 
  3. Gatavo sēņu pildījumu. Pannā izkausē sviestu un apcep smalki sagrieztas sēnes, pievieno sasmalcinātus valriekstus, vīnu, sāli, piparus un turpina sautēt aptuveni 10 minūtes, līdz liekais šķidrums novārījies.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 
  5. Uz pārtikas plēves izrullē mīklu, uz tās izklāj prošuto šķēles tā, lai tās nedaudz pārklājās viena ar otru. Virsū šķiņķim klāj atdzisušo sēņu pildījumu un tam virsū liek apcepto, atpūtināto liellopa fileju un cieši ietin mīklā.
  6. Sakuļ olas dzeltenumu un pārziež ar tām veltni, liek 180 grādus sakarsētā krāsnī un cep 25-30 minūtes. Ļauj 10 minūtes atpūsties, griež šķēlēs un pasniedz. 

Lai labi garšo!